Glädjen att få dela med sig

5FA7F516-B591-443C-A136-2427A63E5124Nu hemma i stan i den större soffan, hör ljud från livet från höger sida av lägenhetens öppna fönster, bussar och annat brummande. På vänster sida på baksidan sitter ett gäng och skrattar, pratar efter en trevlig middag med grillad mat. Måsarna mina skränar och jag njuter av deras skratt och båtars motorer.

Efter gårdagens städande kom sonen med familj och en kompis ut till landet. Efter middagen spelade de ett nytt Monopol, men inte den vanliga, detta Monopol var gjort för dem som älskar att fuska, så min svärdotter måste ha varit i sin fuskhimmel. Vi har skrattat så mycket åt hennes lust att fuska, när vi har spelat.

Så idag packade vi ihop och fick sällskap av sonens kompis, han blev hemkörd av oss. En fin kille som håller på och utbildar sig till polis, jobbar extra på häktet, sedan flera år. Är nu sjukskriven efter att en mördare hoppade på honom och misshandlade honom. Så jäkla ruskigt, jag tänker ofta på honom och hoppas att han ska klara sig när han börjar jobba som polisaspirant, tror de kallas så innan de är färdigutbildade.

Sen in till mamma med frukt och massor av tidningar, sorterade ut både nya och gamla, det gillar alla boenden på hemmet. Mycket prat och skratt, lilla mamma min, hon hade bara ny personal omkring sig, inte en ”svensk.” Men de flesta brukar vara hur bra som helst, en del bättre än svenskar. Kärleksfulla, speciellt de som har varit tillräckligt länge här, pratar språket och vet hur vi lever i vårt land, förstår våra helger och mentaliteten vi har. Jag fixade lite, bytte tandborsten till eltandborsten, kollade att hon hade alla hygienartiklar, så jag vet om jag ska köpa något nytt.

Sen på vägen hem säger jag, vi kan väl köpa matbröd och två kardemummabullar på bageriet, vi hinner innan de stänger. Maken kör dit och jag går in, där står en man och en kvinna före mig i kön. Mannen tjafsar om två cappuccino han precis har beställt, på menytavlan står priset för en liten och en stor. Man får alltid mellanstorleken av mugg till cappuccini, den kallas stor, men han vill ha den stora muggen som latte serveras i. Han tjafsar, är otrevlig och jag känner hur jag snart inte är tyst längre. Säger åt honom att han säkert vet att det bara är latte, man får i stora muggarna. Han gnäller vidare och expediten säger att hon inte bestämmer över sånt. Jag höjer rösten igen och frågar vad han håller på med? (Han trodde han skulle få en dubbel cappuccino utan att betala för två.) Så du håller inte med mig frågar han? Då blev den andra kvinnan urförbannad och sa ifrån. Så ingen av er håller med mig frågar han, då får de vara säger han och går. Vilken idiot säger vi och jag försöker stärka upp expediten med, att hon inte ska bry sig, han var ju faktiskt dum i skallen.

Kvinnan före mig hade beställt bröd och bullar, expediten plockar ihop och lägger till några extra bullar. När det är min tur pratar vi för fullt och hon berättar lite om otrevliga människor hon mött i jobbet. Sen berättar hon att de brukar ge bröd till typ polisen när dagen är slut, resten kastas bara, samtidigt som hon packar ner det matbröd jag vill ha, ta ett till säger hon och skär upp även den och så mina två bullar och sen fortsätter hon packa alla sorters bullar och längder i två pappkassar. Jag betalar för ett bröd och två bullar. Ha det så bra sa hon, och jag skrattade och kramade om henne.

Så ikväll har jag varit ner till två grannar med längder, har delat upp och ska imorgon en snabbis in till mitt förra jobb, med äldre ensamma som kommer dit till frukost, äter sen lunch, fikar på eftermiddagen och körs sen hem. Där ska jag lämna fyra längder och många bullar, med tur jobbar Maggan, så jag kan få en kram och skratta lite, en glad ypperlig kvinna på rätt plats. Då har jag glatt så många jag kan med gott kaffebröd.

Ni kan ju tänka er makens min när jag kommer till bilen med två kassar, jag var ju borta länge, så han undrade ju vad jag höll på med.

Det var väl en härlig överraskning, inte klokt sån glädje att få dela med sig till så många som möjligt.

MorsMors för idag! ❤

 

 

15 kommentarer på “Glädjen att få dela med sig

  1. Men vad snällt av både henne och dig att dela med er istället för att de skulle gått i soporna. Nu blev många glada ❤

    1. Kom precis därifrån, jag bestämde mig för att de skulle få allt, så kan de frysa längderna till senare tillfälle och ta bullarna idag. Det var så roligt att hälsa på och tacksammare får jag väl leta efter. De vill att jag tittar in och hälsar på igen, varje gång jag är där känner jag känslan av att detta är bland det bästa jobb man kan ha. Jag skulle börja jobba där på stört om jag kunde. Mysigaste personalen får man leta efter, fast det kommer nya, det har nog med lokalernas utsmyckning att göra, där är vackert inrett och så jobbet i sig, med de äldre. Men jag fick veta att det mest är senila som kommer nu för tiden. Förr var det gamlingar som var ensamma och behövde sällskap, mat och kärlek som kom. Tydligen finns det nu fyra avdelningar för senila och jag hoppas de inte har övergivit alla ensamma godingar som behöver komma dit. ❤

  2. Vilka dryga och besvärliga typer det finns så det var bra att ni markerade. Oftast tycker jag det är gubbar som fastnar i gnällbältet tyvärr…

    1. Jag kan bara hålla med, allt handlade ju bara om att han ville ha mycket, utan att betala för sig och så spelade han dum. Mest pinsamt att höra på honom.

  3. Att de orkar hålla på säger jag bara. Härligt med folk som säger ifrån. Nathalie jobbar ju som sushikock och står även i kassan och har konstaterat att det finns många idioter därute som försöker förse sig och argumenterar bara för att vara dumma. Vissa ÄR dumma på riktigt, så är det bara. Då är kunder som du och damen i kön guld värda. Vi skulle ha kallat honom för en Gôbbsnok. Har en som ringer oss med jämna mellanrum för att klaga och det är flera gånger man hör att luren hos kollegor slängs på. Har haft honom i luren också men konstigt nog var det han som slängde på när jag inte hetsade upp mig utan kom med sakligt resonemang. Hänt en sak där han föll på eget grepp – men man vet aldrig vem som läser vart så jag går inte in på detaljer. Vi kan väl säga att det innefattade en böteslapp och en viss skadeglädje uppstod på kontoret när info om det hela kom 🙂 Karma helt enkelt. Säger som mamma brukar säga när hon vill säga det fint. Det glädjer mig.

    1. Hahaha ibland får man skratta när vissa åker dit. Jag har alltid haft svårt för folk som skor sig så fort de kan, snikenhet, girighet är nog bland det värsta jag vet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s