Här vare blåst

EF148561-496B-4CA8-A829-37C420AC895D

Blåser hårt ute och jag måste snart ge mig ut i det grå, blåsiga.

Jag har nu fått en remiss till blodprovstagning av mitt Hb, jag har så svårt att få ihop mina besök nu med Frasse, som inte kan vara ensam. Maken måste ju vara med, köra mig och ha Frasse under tiden jag undersöks eller vad det nu än är. Jag mår  skunk och tänker ta blodprovet på måndag morgon, sen ringa min sjuksköterska och boka in tappning samma vecka.

Såg idag efter duschen när jag torkade mig att jag är helt full av blåmärken efter mammografin, det gjorde ont i mig bara av att se blåmärkena.

Min vän ligger ännu kvar på sjukhuset och det verkar inte gå något vidare. Lilla Skruttan så tråkigt det är och inget kan jag göra. Dottern tyckte jag skulle hälsa på, men jag vill nog att hon ska vara så pass att hon vet att jag är där. Jag funderar på att bjuda upp min väns man på middag någon kväll nästa vecka. Jag har tänkt så många gånger men jag är ju så hopplöst svag just nu. Går ut med Frasse med ben som är så svaga, har haft Rulle med mig för att ta mig runt.

Jäkla jobbigt, spelar ingen roll vad jag gör, finns ingen kraft i kroppen. Innan detta började, skov eller för högt Hb, så gick jag fint ut med hunden och ökade längden på promenaden vissa dagar. Nu är jag glad om jag klara av det lilla. Men Frasse går ut tre gånger med maken, så det går ingen nöd på honom. För den delen sticker jag till landet ikväll, så imorgon kommer jag kasta boll, då får han springa fram och tillbaka på tomten. Det känns skönt för både honom och mig.

Igår blev han duschad och schamponerad med ett schampo som ska avlägsna allergener. Göta Petter så han fäller efter badet, nu ska jag ut och borsta honom. Ni skulle sett honom efter duschen,  han for i hundra knyck runt i lägenheten, upp i soffan, snurra på mattan och så runt överallt igen. Jag skrattar så gott, så kul detta fnatt de får när de ska torka sig.

Fy fåglarna, nu har vi varit ute, det blåser så jag höll på att ramla i en backe med vinden från Värtan i ryggen, det ligger på rakt in, vi bor i ett blåshål.

Nu har jag värmt lite pannbiffar med sås till sen lunch.

Ha det gött!

 

5 kommentarer på “Här vare blåst

  1. Känner med dig till fullo. Dina utmattande skov av orkeslöshet är dränerande. Du vet hur den är din kropp och vet med vad och var den kan få sin service. Det är bra och fullt förståeligt efter många års träning. Att det sen ska behöva pågå i oändlighet gör inte saken bättre.
    Som tur är, är du beskaffad med ett frejdigt humör. Min respekt har du på alla plan.
    Kram ❤

  2. Tack för pepp, men idag i stugan är det ännu sämre. Blir förbenad och tar en tablett, ska ju ut med Frasse snart och jag har sett fram emot att kasta bollar åt honom på tomten. Klart det blir så, sen kan jag lägga mig ner och dö en smula, till nästa kisstur står på tur. Men jag tänker, hav tröst allt går över. Ikväll kommer maken så imorgon kan jag tycka riktigt synd om mig själv ifall jag inte är piggare. 🙂 Då sköter han alla turer med Frasse.

  3. Krämporna kommer lika snabbt som man gör av med en avlöning när kylan kommer. Inte roligt för dig just nu läser jag. Tur du har Frasse som livar upp dina dagar. Snart vänder det och blir vår. Kram på dig vännen

    1. Ja, nu har det varit långdraget, foten jag håller på med gör mig inte klok. Ena dagen känns den hur bra som helst och nästa blir jag halta Lotta, har köpt komprimeringsband, det känns skönt ett tag, sen gör det ont. Jäkla gnäll här på bana fem och sen har jag ont i halsen och känner mig snorig. Så nu har jag klagat klart. Kram och trevlig helg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s