Rasta man och nakna ansikten

Jag som skulle berätta om skrumpna ballonger i staketet, rester efter en skolavslutning. Gubben på minst 50 bast med rastahår ner till midjan, funderade där jag satt halvvägs in i bakluckan som sällskap till Frasse i sin bur, satt där i skuggan och betraktade mellanmjölkens befolkning och konstaterar att vi ser ut, till och med väldigt olika. Han med håret, en grovhuggen svensk gubbe med rastahår. Fy tusan så fult och min hjärna kunde inte släppa undrandet varför han valt just rastahår? Tänkte faktiskt gå fram och fråga, tokigt, men rätt typiskt mig. Han stod där och rökte och så kom en kvinna som han tydligen väntade på och de skrek och gormade, gjorde olika fula gester till varandra, osams var de inte. Men sen skrek kvinnan så där som många yngre kvinnor gör nu för tiden, detta gälla ylande, vrålande och jag kände, det är inte klokt. En 50-taggare som larvar som en tonåring? Så där höll fyllgubbar och fyllkärringar på i min  uppväxt och då var de redigt fulla.

Folk är mer högljudda nu än när jag växte upp, klart de fostrade oss att inte skrika varken hemma eller i skolan. Men nu verkar vrålandet spridit ut sig, har fått för mig att det kommer från USA, som allt annat vi kunde klara oss utan. Där är de jäkligt högljudda när de ses, umgås, har varit där flera gånger och har bl.a åkt bussar med amerikaner, mest kvinnor till speciella ställen. Sett, framförallt hört hur de hanterar röstvolymen, men vem vill inte falla in i de till synes öppna, varma famnar de verkar erbjuda. Kom över, häng på, var en i gänget, alla ska med. Wiiiiiii iiii!

028BEA73-3D1E-4400-88BC-4C622665AAC8

Nyfiken slutar jag aldrig att vara, då är man död.

Jo, det finns något speciellt med amerikanska kvinnor, tror det har med sammanhållningen de tvingades till, när de kom emigrerande utan ett skvatt. De var tvingade att hålla ihop, hjälpa varandra.
Men amerikanarna är fantastiskt duktiga på att organisera stora event, tänka på allt och alla. Sen är det väldigt skönt med den öppna trevliga attityd de har till andra, de är lätta att komma i kontakt med. Man ska bara inte tro att allt positivt de säger menas något med, då kommer man få en trevlig tid.

Här hemma konstaterade jag för många år sedan att volymen på förskolor ökade markant, så fort det var invandrade barn med och nu verkar det ha blivit helt självklart att de ska vrålas redan där. Personalen får tinnitus, men det kanske känns som något slags pris att betala, bara ungarna slipper fostras.

Jaha, så var surtanten framme, det är USA:s och invandrarbarnens fel att folk skriker så infernaliskt i onödan i vårt land. 😃 Idioten har fördomar, så sant. Tror alla har det, men det är finare att låssas som att man inte har det.

Igår tog jag en vaccinspruta mot fästingar, det var fem år sedan, har ont i vänster överarm, så där som man brukar efter en spruta. Det var det som gjorde att jag satt på en parkering i bilens baklucka. Maken var in och handlade efter min vacinering.

Jag konstaterade i eftermiddagens skarpa solstrålar att folk som går från Ica till sin parkerade bil ser ut som det de tänker på, tror jag, gissar jag. Vissa är så lätta i steget och ansiktet ser avslappnat ut. Tycker mycket om att titta på ansikten som inte vet att de är betraktade, ger mig samma lyft som när jag tittar på väldigt gamla svartvita foton på vanligt folk. Deras ansikten är så naturliga, nakna i den tid som flytt. Nutidsmänniskan är ju så full av medvetenhet nu för tiden, med allt poserande i tid och otid.  Ser man sällan nakna, äkta ansikten mer än i smyg.

Nu ska vi packa ihop det sista så

fridens på er alla! 🌸🌸❤️🌸🌸❤️🌸🌸

 

 

7 kommentarer på “Rasta man och nakna ansikten

 1. Folk nuförtiden är så noga med att synas och jag tror de skriker för att andra ska uppmärksamma dem. Jag tycker absolut inte om skrikiga människor utan känner att de är riktiga energitjuvar.
  Men visst är det intressant att iaktta människor som inte vet att de är iakttagna. Min favoritsyssla när vi är ute med husbilen.

  1. Jag har alltid gillat att titta runt mig och se vad som händer, drömmen är ju att sitta ute och fika, sticka och titta på folk som går förbi, tänker på att sitta på ett fik. Det var länge sedan jag gjorde det.

   Nu är vi på landet igen, stannar till veckan efter midsommar sen hem ett tag igen, maken ska hjälpa sonen med familj att flytta. Nu äntligen kommer de närmare oss, ungarna kan gå på trottoaren från deras hus upp till vårt. I en framtid utan corona skiten!
   Kram 🌷🌷❤️🌷🌷

 2. Och jag som alltid tolkat nya generationers högljuddhet som en bieffekt av att vara på förskolan med många barn att överrösta för att märkas själv… Men amerikansk kulturs påverkan på oss är ju massiv, så du kanske har en poäng? 🙂

  1. Tror det finns sanning i bådas våra tankar. Stora grupper med småbarn, stackars ungar.
   Jag ska ta med kikaren ut idag och se vad det är för fågelföräldrar i de andra holkarna. Maken håller på och skruvar upp paviljongen över vårt altanbord. Vem vågar lita på en midsommar med sol och värme? Vi kan ju inte sitta inne och äta med sonens familj om vädret blir uselt, jädra corona men tur det finns lösningar. Kram 🐝

  2. Jag håller i alla fall tummarna för sol! Hoppas ni får en trivsam samvaro. Jag firar med gamla mor på hennes inglasade balkong.

 3. Det blir bra för er båda, oavsett väder får ni en fin midsommar tillsammans. Här har det vräkt ner, mellan 13 tiden och 18 har det kommit 24 mm. Mycket bra det är så torrt ute. Kram 🍀🐝🍀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s