Hunden i bandage, mannen i sängen och jag undrar vad urin består av?

051017_feber_90.gif Nu har jag hunden i bandage och mannen som aldrig är sjuk ligger nerbäddad. Undrar om man kan dela penicillin tabletterna och ge både honom och hunden? Nej, skojar bara..
Konstigt det är, hela natten har jag snurrat runt och drömt om att min man nog är sjuk och stannar hemma. Enligt honom har jag pratat med honom och frågat om han blir hemma…konstigt det är när man inte minns att man har pratat under sömnen. Han har varit vaken mycket och snurrat runt i sin säng och antagligen har jag hört det utan att helt vakna.
 Eftersom det inte händer ett dugg idag så slog jag upp en bok Det bästa ”Människan svaren på dina frågor” och läste om vad urin består av… det var de här tankarna med att jag ska äta mindre protein för att hjälpa njurarna som fick mig att läsa på.
(Vilket jag inte gör just nu.)  image1.jpg
När kroppens celler förbränner kalorier för att skapa energi bildas också slaggprodukter som skulle förstöra kroppen ifall de tilläts att samlas i vävnaderna. I stället strömmar dessa slaggprodukter ut i blodet och förs till njurarna, där skadliga och onödiga ämnen avskiljs och utsöndras i urinen.
Urinen produceras kontinuerligt och utgör den främsta kanalen för avlägsnandet av slaggprodukter som innehåller kväve. Till dem hör urinämne, urinsyra och kreatinin, som bildas när protein, nukleinsyror och kreatin bryts ner i kroppens celler. Överskott av natrium, kalium, klorid, kalcium, magensium, järn, sulfat, fosfat, och bikarbonat utsöndras också i urinen för att tömmas ur kroppen.                            191.jpg
Urin består huvudsakligen av vatten. Även om den exakta vattenhalten i urin varierar, beroende på allmäntillståndet och vad man har ätit och druckit, och hurvida manmotionerar, består urin vanligen till cirka 95% av vatten.                     

8 kommentarer på “Hunden i bandage, mannen i sängen och jag undrar vad urin består av?

 1. Drömmar är märkliga…
  Jag drömde om månförmörkelse i natt. Sen säger gubben att det faktiskt var månförmörkelse på riktigt…
  Hade jag ingen ANING om.

  Ja, visst är det härligt att få glömma tid och rum och förlora sig i sina favoritsysselsättningar när huset sover.
  Det är njutbart!

  Kram
  Cattis

  krya på hälsningar till jycke och gubbe 🙂

 2. Förklaringen för högsta betyg, snor helt fräckt den till minnesbanken utifall att någon frågvis patient undrar! 🙂

  Skickar krya på dig hälsningar till sjuklingen!

  Kramar
  Sabina

 3. Själv drömde jag att jag var i USA med en fd arbetskamrat och hon hade gjort av med MIN kamera! Inte en bild fick jag…

  Så klokt av dig att vara så påläst. Men vår kost påverkar ju kroppen på många olika sätt så det är bra att veta hur, eller om, man själv kan påverka i rätt riktning!
  Kram till dig och sjuklingarna!

 4. Ja du pratar i sömnen det gör jag med. Och jag är väl inte klok när jag berättar att härom natten när vår lilla vovve tyckte att hon skulle kissa.
  Säger jag till gubben att han måste titta på biljetten …
  vilken biljett säger han …
  Ja, du vet väl att det är olika nummer på dom så hon får rätt…
  Ja, ja, inte kom jag ihåg vad jag sagt det är nog tur det.

  Urin ja det ser jag ju jämt har det ju i en påse på magen… ja mest vatten tror jag.

  Kram
  Wanja

 5. Det verkar röra på sig hemma hos dig oxå…ja ska man bli nått klokare är det bra att läsa på ..önskar dig en fin helg min klon
  Kram Ingrid

 6. Här pratar alla i sömnen utom möjligtvis hunden och jag. Mycket rappakalja blir det. Å andra sidan hävdar maken att både jag och jycken snarkar vilket jag aldrig kommer att erkänna – har jag inte hört det så har det inte hänt… 🙂 🙂

  Önskar dig en underbar helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s