En stund när vi alla vilade i nuet och njöt

Jag läser om tågkaos och tänker att det är tur att det inte är så här trångt på våra tåg i kylan. Då skulle vi nog ha fler problem än att vattnet tar slut, toan är stäng och maten slut för några timmar.

Hur har ni det i svallet efter julaftons ätande och packetöppnande? Jag fick en förkylning som började igår men den höll sig i skinnet, idag har jag mest legat på rygg läsandes en av tre nya julklappsböcker. Tänk att denna jul fick jag allt jag hade önskat mig och det gör mig verkligen lycklig.

Hör här från min önskelista; Blondie av Birgitta Andersson, läser och läser om hennes trasiga liv. Min Kamp av Karl Ove Kanusgård som jag har längtat efter att den skulle översättas. Så favoriten Louise Boije af Gennäs, Högre än alla himlar. Om du inte har läst henne tidigare leta upp Stjärnor utan svindel.

Tvåtrådigt ullgarn i 6 olika mjuka nyanser fick jag av dottern en sån lycka det var att få en sån hög med vackert garn. Jag drömmer redan om att sticka massor av nya vantar.

Svärsonen vet hur han ska linda svärmor runt sitt finger med att ge mig Betsy Sandbergs hemlagade choklad. Mmmm inte Marabou bara Betsys njutningar.

 Rod Stewart senaste Fly me to the moon, hans röst och en massa gamla godingar här ska njutas.

Nu är det slut på mina lurviga vinterben, fick en ladyshaver som nu ligger på laddning. Kan ge mig den på att jag kommer att frysa om benen när jag inte har vinterlurvet kvar.

                                                                  

Presentkort på kläder och ett fantastiskt presenkort från sonen och Marsipangrisens mamma på en underbar middag på Vedholms fisk som tack för all hjälp de har fått av oss. Vi ser fram emot en sån middag när våren börjar titta fram.

Sen var det lite mer men det får räcka så här.

 Vår julafton var helt underbar, dottern hade gjort allt och lite till. Vi åt mycket god mat och trivdes framför brasan. Jag älskar verkligen min familj och det är mysigt att få umgås runt så mycket fint som dottern hade gjort iordning för oss.

Vi hade köpt 108 liter färdigklyven björkved istället för julblomma vilket dottern blev väldigt glad för då deras ved höll på att ta slut.

 Min mamma gav mig en pappkasse med vad jag trodde var en blomma att ta med hem, jag såg bara blompapper och ville inte öppna upp den innan jag kom hem. I den stod två väldigt vackra ljusstakar som min pappa har snidat för många år sedan. En lite mindre för 5 ljus och en för 7 ljus. Till varje jul satt vi, framförallt pappa som var otroligt pysslig av sig och klippte silkespapper i flera färger som man sen virade runt ljuset, det blev en fin dekoration. Nu gav mamma mig ljusstakarna en till mig och en till vår son. Jag öppnade inte påsen förren vi kom hem och då rann tårarna på mig, jag blev både glad och väldigt rörd. Mamma tyckte att det var bättre att de kom till användning än att de stod i förrådet.

Så julafton var en avslappnad glädjestund i närmsta familjens sköte .. den lilla goa Tim var underbar att titta på, snabbt krama då och då, han har inte tid att sitta i knä nu för allt ska undersökas mest hela tiden. Sån energi han har den lille och var så snäll hela kvällen.

Nu fortsätter vi njuta av friden, böckerna, filmerna och maten maken är ledig i två veckor och det ser jag fram emot.

Hjärtans Kram på Er Alla

14 kommentarer på “En stund när vi alla vilade i nuet och njöt

 1. Underbart!
  Jag är också väldigt nöjd med julafton med barnen, bror klappar och mat.
  Så har jag ju min hund hemma här som ligger vid mina fötter och snarkar!
  God fortsättning!

 2. Tänk att din långa resa får en så bra fortsättning! Tack för att du ger mig glädje i denna jul genom att dela med dig av detta. Hoppas och tror att fortsättningen blir lika bra, om inte bättre!
  Tack!
  Eva på andra sidan

 3. Hela julhelgen har vi lyssnat på alla rapporter om snökaoset… Nu när vi borde åka hem så tittar vi ut och konstaterar att det faktiskt är rätt snöigt, om man nu ska köra bil.
  God fortsättning Glimten *pudersnökramar*

 4. Oj, vilken fin exposé över en julaftonskväll hos en svensk familj med tre generationer. Härligt! Vilka fina bilder du lägger in till alla inlägg. Bilden på sillen var så bra. Jag önskade mig ett jättestort smyckeskrin och det fick jag. Tre avdelningar gjort finaste trä. Det var dyrt förstår jag. Så nu ska jag samla ihop alla smycket som ligger i små skrin och hänger i krokar överallt i huset. Allt på ett ställe. Det ska bl skönt. Roligt för Klara, 8 år, och Ida, 5 år, att rota i om inte annat. Har sju barnbarn – fem killar – och så flickorna som är syskon.

  Känner mig nästan lite sugen på att sticka när jag såg bilden på dina garner. Har kommit av mig. Skriver mest. Stickar på en sjal som jag började med i midsomras. I normafal fall stickar jag klar den på några dagar. Men var sak har sin tid. Man är väl inne i någon fas som måste värka eller verka ut.

  God fortsättning!

 5. Kära Helena du har fullt upp med att använda de grå till att tänka högt i text. Jag beundra ditt snabba intellekt och dina inlägg där du skjuter från höften och var som helst i vissa fall ha ha.
  Så tänka högt har sin tid och sticka sin, ta det lugnt.
  GoKram från mig

 6. Härligt att du fick en sådan fin jul och så härliga julklappar! Jag fick Morgan Allings självbiografi som är bra (men sorglig), hade önskat att tomten även kom med Solveigs vantar men där var jag nog lite otydlig.
  Kram

 7. Jag kan inte leva utan Solans vantbok, det låter inte klokt men känns som en bibel för mig. Kan tänka mig att Morgans bok är bra, själv läser jag Blondie nu om en svensk kvinnas liv och fy tusan så vissa stackare får det redan från de att de föds.
  Kram o Go Fortsättning

 8. Maggis: Skrev fel. Herregud! Du skrev ju om en jul med fyra generationer slog det mig när jag gick till hönsen. Tänk att ha sin mamma i livet. Så härligt. Och stakarna du fick. Man gråter för sånt.

  Din tågbild är ju bara för mycket. Tänk så bra vi har det. Vi har allt men det är klart folk klagar på SJ. Man vill ju komma fram. Och tågen gick som tåget under krigsvintrarna. Men nu är det för många som äger SJ. Dom jävlarna säljer ut hela Sverige och allt blir bara sämre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s