Trådrullar, smörgåstårtsgarnering, och annat som klämt sig mellan

Pratade med Suatilla´s make igår och hon mår bra men var väldigt trött vilket inte är konstigt. Nu väntar jag tills hon orkar ringa själv och berätta hur hon mår och hur allt har gått. Donatorn, svägerskan ska må väldigt bra och promenerar runt lite och det är ju kanonbra.

Idag drog vi in till stan för jag behövde köpa tråd till overlocken, det används bamserullar med tråd, men går även med vanliga trådrullar.

Naturligtvis råkade vi välja en sån där liten affär där innehavaren lagar alla slags maskiner, men just Brothers sålde han inte, så spolar får jag väl leta upp en annan dag, sådana behöver man ha ett gäng av. Dum som ett spån kom jag på att jag naturligtvis skulle tagit med mig små bitar av de tyger jag skulle ha tråd till … så blir det när man drar iväg med mig för tidigt på förmiddagen. Maken skulle iväg sen och hjälpa sonen inför dagens flytt.

Väl hemma igen så åt jag lite och somnade i soffan, värken i kroppen är bara för j*vlig … undrar om man kan ta fler Alvedon per dag? Så när maken kom hem många timmar senare så sov jag ännu, så frisk är jag inte som kan sova bort en halv dag.

Nu ikväll ska vi garnera smörgåstårtan till sonen och hans flytthjälp. Sen tänker jag ta min overlockmaskin och ställa bredvid datorn så att jag kan titta på DVD-filmen med instruktioner om hur man trär maskinen, fyra rullar ska träs för söm både uppe och nere.  Så här ser den ut …. 

Lika bra att jag sätter in en bild på min nya fina symaskin när jag ändå håller på …

                                                                            Mycket instruktioner … nu kom sonen och några grabbar upp och hämtade källarnyckeln, prylar att hämta både här och där.

Så bra, nu blev jag av med 8 flata tallrikar och 8 assietter, en av sonens polare behövde dem. Vi köpte nya så jag blev glad över att han ville ha dem.

Igår var Tim här och sken som en sol hela kvällen. Jag lagade kycklingklubbor, potatisklyftor i ugnen, sallad och en sås på yogurt, vitlök och mild Ajvar relish. Skrattade gott åt Tim som såg ut som den lilla grottkille han är när han äter då med ett kycklingben i handen och röd sås runt hela truten. Sås det är grejen det för Tim han älskar sås …

Efter maten var han helt inställd på att få godis … jag dum som ett nöt tänkte göra nege … chokladbollar, men han hade inte riktigt ork att vänta tills de var klara så jag kastade ut en näve russin på köksbordet, då blev han tyst och så nöjd. Synd att inte jag blir lika lycklig för russin och kallar dem för godis som kvällens höjdare. Så gulligt det var godis för honom …

Jag byggde en koja till Tim i vardagsrummet, klämde fast filten i lådan som hör till vardagsrumsbordet och så en massa kuddar på filtens andra sida i soffan. Tim skrek av lycka och boade runt med kuddar och leksaker … han såg så kul ut för håret blev helt elektriskt när han drog skallen mot filten. Nu kommer det med all säkerhet bli kojbygge av varje gång han kommer hit.

Nu ska jag ut i köket och fylla en fläskfilé med något, har funderat på fetaost och tomater i olja … kanske lite oliver … är inte färdig med menyn ännu.

Ha det gott alla goa vänner i helgen …

5 kommentarer på “Trådrullar, smörgåstårtsgarnering, och annat som klämt sig mellan

 1. å maggan vilken kul läsning. vänta bara te ja kommer igång o tar det läskia steget ut i skrivar världen . ja har min stora kärlek att tacka, för att ja fick en egen blogg……………..äntligen!

 2. Tänk om man kunde trä en vanlig symaskin så vore jag glad. Jag bara inte går ihop med symaskiner alls… Inte en chans!
  Den står i sitt skåp i kartongen….
  Tror den kommer stå där tills…. ja vet inte när.

  Smörgåstårta är gott. Funderar på att göra det när jag fyller. För då räknar jag väl med att grannar och andra tittar in lite hur som helst. Då är det bra med en smörgåstårta hihi.

  Man får säga negerbollar!
  Det heter så!
  Står det i min äldsta 7 sorters kakor! Så det så!
  Russin är gott det med. Fråga Erri. För att inte tala om jordnötter….
  Tror baske mig att det är Erri som äter upp det vid fågelbordet. De små med vingar har inte en chans hihi.

  Nu ska jag upp och röja lite i gästrummen. Dammsuga och bädda rent.
  Kommer gäster om någon vecka.

  Ha nu en sköner dag och njut av livet.
  Kramen Synnöve.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s