Pension hahaha vilket lurendrejeri!

D73EDD7F-E7EB-42F5-9FF4-C2CE2C833514

Det här med upp som en sol och ner som en pannkaka känner jag mig besläktad med.

Så blev det bestämt att sonens mellangrabb fyraåringen och dotterns äldsta snart sex ska åka med till landet. Grabbhalvan fick tefatsögon när han tillfrågades om han ville åka med oss och E till landet. ”Då blir jag rädd” sa han. Han trodde han skulle sova ensam i ungarnas hus och vi i vårt, hahaha! Men sonen lugnade honom och sa att han skulle sova hos oss så klart, då blev det Jaaaa!

Så vi har planerat med mat, godispåsar och annat, tycker det ska bli så kul. ”Men här kommer pannkakan” vad sjutton vaknar jag till? Någon tog all kraft ur benen och blodtrycket rasar så fort jag sätter mig upp, icke mätbart, fast jag till slut ligger och snurrar upp. Så jag gör som galna tjurrusningar, försiktigt upp och sen iväg med huvudet så långt ner jag kan. Måste se helt galet ut, men då kommer jag dit jag ska, kan kasta papper i papperssamlaren på vägen, se där multitasking, sen ut i köket med frukostbrickan, för att snabbt kasta mig ner på en stol och snurra upp i bästa fall.

Japp, idag går allt väldigt långsamt, ska packa lite, hoppas det går över under dagen. Dottern skulle komma och lämna snart sex, äta mellis och fika, så jag fick träffa även henne och tvååringen. Men tvååringen hade feber idag, så snart sex lämnas in på makens jobb senare i eftermiddag. Tacksam för det som jag mår, men det går absolut inte att ställa in en sån här sak. Barnen har längtat och undrat när det blir av och nu är det dags.

Jag brukar ju hattifnatta så här, eller jag förresten, det är min kropp som håller på, jag har inte ett dugg att säga till om, men det går över. Sämre dagar, bättre dagar, bra dagar.

Nu har jag fått min första pension efter skatt 6 303 kr, jubel och applåder, bli Aldrig sjuk i vårt land, jag får mindre i pension än sjukpenningen jag har fått. Inser att jag hade fått sova ute, utan min man, få mat och vänlighet från Vid din sida. Usch, så pinsamt dåligt, vårt förr så uppskattade sociala skyddsnät har blivit, nu obefintligt, finns inte längre. Visst sjutton får jag känna mig förbannad, när jag vet att folk som aldrig dragit ett strå till skattestacken får upp till 19 tusen.

Detta kommer aldrig sluta bra i vårt land, fin grogrund för konflikter mot de som tog ifrån oss det vi trodde oss ha ordnat med skatter. Regeringen kommer gå till historien som sämsta någonsin, av allt de raserade av det som byggts upp. De är inte nöjda förrän vårt fina land är helt fördärvat.

Jag ska snäppa upp mig, måste komma iordning, duschen kan bli farlig, gäller att ta det väldigt lugnt och hålla sig i väggen med ena armen och inte blunda en sekund, för då kanske jag far ner i badkaret av yrsel och ben utan kraft. Men det har alltid gått bra, bara ta det larvigt lugnt.

Så ha det nu bra, helgen lär bli solig och varm. Kram

 

 

7 kommentarer på “Pension hahaha vilket lurendrejeri!

 1. Jag får 7508 efter skatt och sen har jag ju tjänstepensionen i drygt 3 år till på 3800. Än så länge mer ut än jag fick sista 8 åren på kattcenter. Men 7500 hade ju blivit vid din sida för min del också utan Kalle trots att jag har jobbat från 15-61. Jag kunde gå tidigare tack vare den låga lönen så för min del blev det ju bra, men utan Kalle hade jag inte ens kunnat jobba där .
  Hoppas ni får en härlig helg med barnbarnen

  1. 53 år jobbade jag innan jag blev sjuk, hel och deltid för ungarnas skull, du vet som vi mammor var/är. Hahaha min tjänstepension var 120 kr i månaden, tror de driver med mig. Men jag vet ju vad en fattigpensionär är, nu är jag själv en sån. Den 25:te kommer min nprivata pension för första gången, ska bli spännande att se vad den ger i fem år. Kram på dig och ha nu en skön helg i skuggan

 2. Jobbigt med din yrsel … hoppas du håller dig på benen i alla fall.
  Pensionen ja … ja, vad säger man. Jag och min man får ut ca. 19000 tillsammans efter skatt … och det är han som får mest – jag var ju hemma med barnen på minst halvtid i många år … och efter långtidssjukskrivning, arbetslöshet och till sist avtalspension från sista jobbet, så blir jag nu straffad med minipension.
  Önskar dig en fin helg!
  Kram

  1. Ja du, vi är många som drabbas, men det var nog staten medveten om, fällan de planerade att kvinnor och en del män skulle hamna i.
   Är på landet med maken och ungarna, de sov skavfötter inatt, sov som klubbade. Nu leker de inne, 4-åringen visar hur man spelar kort. 6-åringen blev nog väldigt överraskad att han kan räkna, dela kort och har helt koll på spelet. Maken blåser altanen ren från mängder av frömjöl och hängen, sen ska den skuras av, torkas av vind och sol. Nu leker ungarna fint och jag njuter av att de inte märker mig här i soffan bredvid, lyssna på pratet är underhållande. Kram och skön helg.

  1. Ja inte sant, sitta och göra så stort system som inte funkar. Men jag hör att de som legat kvar i det gamla systemet de ha bättre pension, trettitalisterna och fyrtiotalisterna. Det är inte de som behöver få mer pension, utan alla vi som ligger under 10 tusen i månaden. Som jag som får 6,303 kr är det ett skämt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s