Kan ingen hacka tiden?

Nyss släpade Ikeas transportföretag in diverse paket, flera av typisk Ikeamodell, långa och platta. Ena killen gick sen rakt in i vardagsrummets fönster och njöt av utsikten, jag sa åt honom att gå ut på balkongen och titta. Han tyckte det var fantastiskt och berättade att de hade varit i närheten av Globen, som han såg från balkongen och levererat, då han plötsligt får se sin mormor komma gående på gatan. Hon bodde i närheten och slumpen kan ju bara vara för skön ibland.

Så nu har maken lite kul ikväll och alla kvällar framöver med att få ihop Hemnes dagbädd som samtidigt kan bli två sängar. På lördag kommer sonen liga hit, vi ska ha dem över natten, så päronen kan fira sin bröllopsdag i lugn och ro. Vi hämtar dem vid tvåtiden åker ner till glasskiosken, äntligen får jag åter äta en glasstrut med saltkaramellsmak. Skyller på att bjuda ungarna på glass, för att själv få glufsa i mig en glass jag har längtat efter, sedan jag åt den för några veckor sedan.

Sen sa maken att det är utebio i området i helgen, det brukar vara mysigt och omtyckt har vi hört. Så nu tar vi/maken med ungarna och en filt, så de kan få sitta ute och se barnfilm. Jag packar ner dricka och bullar, så de överlever hahaha!

Så där, nu är skruvdragaren på laddning till kvällen och makens slit.

Vi plockade med oss kryddor från landet i söndags, mest Salvia, persilja, gräslök, basilika och annat, tänk att det står still i skallen, minns inte vad de heter de förbenade örterna.

I förrgår tog jag tag i allt, sköljde av, rensade och hackade, blandade med grovsalt, en lök och en stor vitlöksklyfta. Så kördes allt till en röra som klickades ut i torkmaskinen, ett dygn brummade den i 50 grader sen var det snustorrt. Sen satt vi här båda två och bröt loss kryddsaltet från bakplåtspappret, som fan i mig inte ville släppa saltet. Men envis som en gris, så kom jag på, hur det lättast lossnade. Idag ska jag köra allt i mixern, sen är det bara att använda. Smakade lite igår och det smakade himmelskt gott, doftade mmmm.301D4FD8-5669-4FDD-B20A-BA03BBEF1197.jpeg

När ni äter lunch, då äter jag brunch … bästa tiden i livet, att få leva i den tid min kropp trivs bäst med.

Jag har blivit lite nojig på flingsalt med smak, nästa omgång ska jag riva av det yttersta på citroner och dels lägga ner i olivolja, sen sila bort raspet, när oljan har fått sin smak. Sen ska jag raspa mer citron och köra med flingsalt i torkmaskinen. Det finns många olika smaker att testa, hösten är lång.

Jo, jag har tänkt en massa olika saker om tillvaron sedan sist, men eftersom hjärnan inte är hemma idag, så slipper ni traggla er igenom gnöl, gnäll och ett och ett annat glädjesprång.

Ett minns jag med agendans anteckningar, jag firar snart 10 år med min ”nya njure”. Far och bada, tidens flykt ger mig ångest, kan inte någon praktisk person göra något? Nu direkt, utan långbänk i utredning!  Nu kommer ett nytt ord: Långsamgör tiden Pronto!

Tjing!

 

 

8 kommentarer på “Kan ingen hacka tiden?

 1. Jaadu, här har man tragglat med pappas bank och upptäckt att en sk syster troligtvis anmält till skattemyndigheterna att pappa är död. Vilket gör att hans bankkonto spärras. Men jag har fått faktura på begravningskostnaderna. Pengagalen som hon är tror hon att jag skulle länsa hans konto. Jag är så arg så topplocket snart går upp på huvudet. Men jag tror att jag fixat det hela. En hel dag har gått åt till detta.

  1. Fy för den lede det var lågt, men så där visar det sig ofta mellan syskon när föräldrarna dör. Alltid någon som är girig, tråkigt nog, så blir man osams för resten av livet.
   Minns att jag tänkte att det nog blir tråkigheter av detta slag när jag och syrrans föräldrar dör. Tänkte för mig själv, att blir hon girig, så går jag, då kan hon ta hand om skiten. Det vet jag att jag hade gjort, sån är jag.
   Men det blev ju inte ett dugg så, trodde väl aldrig att syrran skulle dö i lungcancer före 50-års ålder. Det blev jag och maken som fick ta hand om hennes bouppteckning åt hennes dotter.
   Så nu sitter jag själv med allt runt mamma, maken sköter det ekonomiska tack o lov jag gillar inte sånt. Kan bara konstatera att man sjutton aldrig vet hur något blir.
   Fattar det att topplocket gick åt fanders, skulle mitt också gjort. BamseKram

  1. Det är förvaltaren i vårt område som arrangerar utebio varje år vid den här tiden. Vi åker ju alltid till landet så själv har jag aldrig sett det, men hör att det är väldigt välbesökt och trevligt. Sen säljs det även mat i området, winn winn för alla.

 2. Slumpen kan göra att man höjer på ögonbrynen igen. Kan fortfarande inte greppa att en av mina favoritbloggare bara stod där när jag hade visning. Vi är lite samma skrot och korn kände jag så när hon kom och skrev kontrakt höll vi på att aldrig prata färdigt 🙂

  Det lät väldans gott det där och smart att använda torkmaskinen!

  1. Oväntade möten är ju bara så sköna, pratet, skratten, då känner jag att jag lever. Har du kryddor ska du absolut testa att göra eget örtsalt. Leta tips på nätet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s