Nya baskilusker och nya prov

Just nu hällregnar det och mig gör det inte ett dugg, bara det blir uppehåll när Watson och jag ska ut vår sväng. 😉

Har pratat med en av de trygga syrrorna på Huddinge som kollade provsvaret. Nu ser det ut som om jag bara ska ”leva på” i en vecka och sen ta nytt prov och hoppas att det blir blankt. Det var baskilusker på det sista odlingsprovet, men jag vet inte om det var samma som sist eller nya. Börjar bli helt kolrig på alla olika odlingar och provsvar. Jag har haft olika baciller det har jag fattat, men så mycket mer fattar jag inte just nu är bara så skiträdd att jag ska bli så där dålig igen i min väntan på nästa provsvar.

Jag kan inte den här svängen med urinvägsinfektion hur de egentligen hanterar det hela, jag får en känsla av att det har varit lite för utdraget på mig och lite väl många läkare inblandade och det är där min oro kommer in. Rädd helt enkelt att de inte ser helhetsbilden av min kropp just nu … de här påbörjade kurerna som jag har fått sluta och börja äta igen. Som jag tror är det då bacillerna blir starkare … men jag kan inte det här så jag vet inte släpar bara runt på min oro.

Har tid till gynekologen nästa vecka för att dra ut och sätta in en ny hormonspiral det lär hjälpa oss medelålders att inte få urinvägsinfektion, själva hormonet tar bort skörheten i slemhinnorna vilket gör att bacillerna inte får fäste så lätt i ev små sprickor man kan få. Det blir rundsmörjning helt enkelt. 🙂

Igår var vi över till dottern och fästmannen för att titta på deras hus, det var så fint och tänk att de även har en braskamin som de kan elda i. Det där eldandet kan jag bli sotis över, vem vill inte sitta framför en sprakande eld en ruggig höstdag eller en snöstormsdag? Det ska bli så roligt att se hur de förvandlar sitt hus till något väldigt vackert att komma hem till. Dottern har öga för det där och sambon är väldigt händigt och har även han känsla för inredning.

Dagen bjuder fotvård och det ser jag fram emot, sen ska jag njuta av den avslappning jag rent psykiskt fick av att inte behöva läggas in på sjukhuset. Konstigt med mig så skör och orolig jag har blivit mot förr, är inte ens i närheten av den jag var en gång i tiden. Jag som har rest ensam utomlands som ingenting och klarat av och gjort saker många av mina vänner aldrig vågat sig på. Det var då de … nu är jag värsta harpalten och gråter för det minsta lilla och oroar mig för det mesta.

7 kommentarer på “Nya baskilusker och nya prov

  1. Du har det jobbigt förstår jag, med den stökiga kroppen. Det där med antidepptabletter är kanske en god idé. Att få lite hjälp att ta sig igenom jobbiga perioder. Det är inget fel med det.

    Kram

  2. Usch och tvi och blä på basillusker.

    Det du vågade förr kanske de andra vågar nu. Det kanske har blivit ombytta roller? Eller så är det väl så det kan bli med åldern. Om jag nu får säga så 😉
    Kram

  3. Men det är verkligen inte konstigt att du oroar dig. Du har varit med om mycket och vill ha lite ”arbetsro” nu. Bara få vara och må bra. Så inga fler baciller nu tack.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s