Just idag fick själen vingar

Gungan lyfter hela familjen, ser ni hur jag svingar lätt i själen.

Snart ska jag sätta mig i roddmaskinen och hoppas att det snea onda på ett nytt ställe i ryggen rätar ut sig. Jag blir ju handikappad av alla rörelser, min stackars kropp är inte van att använda alla muskler.

Känner mig så lycklig idag, äntligen ska vår son få en egen lägenhet, tänk att alla våra barn får hålla på så här, ensamstående och inget eget boende. Nu äntligen får hans familj bo i något som de inte kan bli utkastade ifrån. Att födas i detta land, växa upp, börja jobba och betala skatt, göra rätt för sig och sen inte få ett boende fast man är ensam med ett barn. Flytta in och ut hos vänner i åratal … medan flyktingar får förtur till boende, tror inte jag är ensam som tycker att det förhållandet skapar rasism.

Men det var ju lycklig jag var idag … ❤

Själen får vingar dagar som dessa, barnens väl och ve överskuggar alltid allt i mitt liv, det är väl det som är att bli mamma. Alla dessa samtal, möten man har, som ett flöde genom livet, barn väntas och föds, högtider för äldst och yngst, julklappar och dans runt majstång, vardagsmöten, ilskan, problemen, ekonomi, utveckling, avveckling, fostran i evighet både för mig, mina barn och barnbarn i en evig cirkel av familj och kärlek.

8 kommentarer på “Just idag fick själen vingar

  1. Ett underbart uttryck, med en härlig ”gladbild” till …
    Bortsett från stycket om dina barns kämpande för att få ett eget liv, så skimrar inlägget av positiv anda …
    Härligt 🙂

  2. Stort GRATTIS till sonen din! Kan bara hålla med dig till minst 100%! Vår son hyr just nu i andra hand av sin syster för i stora staden är det snudd på omöjligt att hitta lägenhet. Känns inte okej att våra ungdomar ska behöva ha det så tufft. Alla kan inte köpa dyrt…

    Kram

  3. Det visade sig att det var samma person som köade före på tre lägenheter och hon tackade nej till den lägenhet som var längst ner med egen altan på 22 kvm, helt underbart och de är så lyckliga att det inte är sant, vi päron också efter alla års väntande. Ja, visst sjutton är det oförlåtligt av samhället politiker att inte se till att befolkningen har nig med bostäder, för jävla slött. Det har vad jag förstår varit för lite lägenheter sedan 40-talet, även då fick de bo inneboende hos tanter, hyra rum, flytta runt. Nej, de flesta kan inte köpa lägenhet så dyrt som det är. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s