Lite tappad men inte bakom flötet idag

Synd att klaga

Så där, nu är jag tappad på lite blod och klar för denna gång. Morgonen har varit så ljuvlig med en spegelblank vattenyta att njuta av. Det finns en tystnad de där vår och sommarmorgnarna när solen lyser så gott, speglar sig i vattnet där mås och tärna lekfullt svingar sig omkring med fjäderlätta vingar. De där morgnarna när det är så lätt att vakna och leva, känna sig som en del av något väldigt stort.

Ibland har man tur i oturen, jag skulle handla en smörgås på Gateau på vägen hem. Valde en fralla med vete och surdeg där de stoppade in salami, briost och lite nyttigheter i grönsaksväg. När jag drog mitt kort så hände inte ett dugg, lite nervös blev jag för jag hade nästan inga kontanter. Har du kontanter frågade flickan? Nja, sa jag och skakade ut 25 kronor … sablar tänkte jag för mig själv, men då säger hon ”det går bra så”. Så jag fick mackan billigt, jag var ju där igår och då funkade kortet utan problem, så det var något tillfälligt. 

Igår kväll var vi till veterinären med Watson, de har öppnat en ny filial på Gärdet till våra två stora djursjukhus, Bagarmossen och Albano. Det ligger så himla bra till för oss, i alla år har vi haft veterinär på Valhallavägen, det är alltid svårt att få parkeringsplats och man ska över denna fullproppade väg med hjärtat i halsgropen. Det nya stället har gott om parkeringsplats precis utanför, det är nytt och fint. Nu erbjöd de en grundundersökning för seniorhundar, Watson börjar bli till åren så en koll kändes som den satt helt rätt. Jag menar om de testar blod och urin samt undersöks av veterinär så vet man hans status som frisk, vilket gör att avvikelser lätt kan upptäckas.

Det roliga med gårdagens kväll var när maken sprang efter Watson ute med en lite burk att samla hans urin i … ha ha, det var inte lätt kan jag säga och hanhundar kissar inte mycket på en gång utan det skvätts i evighet amen. Några droppar blandat med löv och lite annat bossigt var vad maken fick tag i och tursamt nog så räckte det för att göra provet.

Nu har Watson kommit hem från hundvakten, vi ska lapa sol på balkongen tillsammans. Jag har inga som helst planer för resten av dagen och det är väl kanon så säg?

Här solar Watson på balkongen

9 kommentarer på “Lite tappad men inte bakom flötet idag

 1. Hej på dig i solen.
  Här var den för en stund sen. Så skulle vi fika på verandan och genom ett trollslag var den borta… Bara stora mörka moln….

  Härligt att få en macka så där billigt. Det är skönt när de är så hyggliga.
  Smakade den extra gott med?

  Skönt med vetrinären så nära. För det är inget vidare att stressa runt med att fina parkering.

  Nu tycker jag du ska njuta dagen. Här blir det födelsedagsfirande senare. Med kaffe och nybakade bullar. Maken har sin dag idag.
  Kramen på dig.

  Nu sitter du där och är bull/tårt mätt, jag önskar att du kunde kasta in ett par bullar hit till mig, ju mer jag ska skärpa mig och äta vettigt desto sugnare är jag på kaffebröd. Krama om guben din och gratta så mycket på hans dag.

 2. Haha, kan tänka mig att de som såg fick sig ett gott skratt. En utmaning att samla urin ifrån en hund kan jag tänka mig, när det ska gå till på det viset..

  Härligt med sol. Ser man solen lysa igenom fönstret på morgonen så vet man att dagen inte kan bli förstörd 🙂

 3. Han är bra gullig Watson, men vad är han för sort? för mörk för westie, för stor (?) för yorkie?

  Han är Cairnterrier, från början var det Cairnterrier och i kullarna föddes det ibland helt vita valpar som man började para ihop. På 40-talet bestämdes det att de vita skulle bli en egen ras, Westie. Nu älskar jag både Cairn och Westie men det är roligare med Cairn för de finns i så många färger … röda, vetefärgare, väldigt mörka men får inte vara svarta, brindel och så som vår grå/beige och vit. Watson är så hög i mankhöjden som en cairn får vara, de flesta är små jämfört med honom.
  När vi skaffade hund så kolla jag med försäkringsbolagsstatistik vilka raser som var friskast, det tyckte vi var viktigt. Jag vill inte ha en ras som avlas fram med mycket genetiska dumheter.

 4. GulleWatson, skrattar också när jag ser A springa där och samla dropparna, skitkul!
  Vad skönt att du får en dag utan en massa måsten.

  Godnatt säger jag nu, måste lära mig att komma till kojs tidigare, sitter och försöker lära mig HTLM så jag kan skapa min egen blogg på en egen domän.Kanske jag får lust att skriva då, annars kanske jag får in reklampengar till mina cigg.Jaja, får se om det blir nå´t.

  Höres

  Jag är helt hopplös på att komma i säng det blir så där mellan 24.00-01.00 mest varje kväll. Är man nattuggla så är man … om jag väl kommer i säng så ligger jag och läser länge så det blir sen hur jag än gör.
  HTLM ….bla bla bla skojar du med mig jag fattar inte sånt och bryr mig inte som du vet. Det är överkurs för mig …
  Kram lilla skruttan vi hörs som sagt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s