Vad som händer

Mitt liv i ett nötskal
Mitt liv i ett nötskal

Svalare väder och regn har jag njutit av idag, orkar inte med när det blir för varmt. Har varit till sjukhuset idag och tagit prover, röntgat lungor och hjärta och fått järn. Något sliten när jag kom hem hörde jag telefonen ringa, min läkare hörde av sig angående en tablett som jag ska få mot illamående. Fick på en gång höra resultatet av de prover jag tog idag, som jag själv förstår mig lite på. För dig som ”delar mitt liv” (menar njursjuk) så låg kreat på 679 och urea på 31 så jag borde få dialys, men har ju själv valt att ställa mig stand by på Huddinge fram till vecka 25. Har jag och min vän inte lyckats komma in på en transplantation till dess så är jag bokad för katetern den 24 juni.

Jag är i beroende av dialys men tar en chans, kanske drar jag en nitlott som kommer att kännas ännu hårdare för att jag har väntat i tre veckor i onödan, vad vet jag just nu? Högsta vinsten vore ju att få komma till Huddinge …. ”det rör på sig” sa koordinatorn sist hon ringde, men allt är ännu en halmstrå och vad det hela är för strå vet jag faktiskt inte.
Min njurläkare på Danderyd lät väldigt pessimistisk när hon ringde idag … hon vill väl inte att jag ska bli helt sänkt om det inte blir som vi önskar. Hon såg ju hur jag grät förra besöket när hon berättade att jag var inbokad för den där dialysoperationen. Min ssk sa att jag antagligen behöver akut dialys före operationen av den där slangen i magen. Tänk att allt skulle bli precis så ”dramatiskt” som jag var rädd för all den tid de tog sig med att vänta på att jag skulle bli sämre. OM de hade skickat remisserna för undersökning av min vän istället för att de blev liggande så hade nog Huddinge haft en tid till oss.
Sa jag att jag var och träffade narkosläkaren i måndags på Huddinge? Så nu är det klart för mig och min vän. Klappat och klart för att kastas in när som helst .. nog för att jag är glad över att Viktorias Daniel fick en njure, men samtidigt blir det skönt när han åker hem så en hel korridor öppnas upp för oss bönder längst ner i samhället. Kanske kan de skrapa ihop en operation till oss då, det vore väl fantastiskt va?
Lätt att bli bitter eller hur? Men vi vet ju alla hur det är i samhället, inte alls jämställt på något vis. Det finns gräddfiler för alla höjdare med pengar och så har det alltid varit i samhället.
Men nu kämpar jag vidare med mina två väntande veckor och jag ber för allt jag är värd att en av lotterna ska vara en högvinst för mig och min vän.

12 kommentarer på “Vad som händer

 1. hej, tråkigt att du är så sjuk.
  jag kommer också få en ny njure snart. i höst säger dom, glad att jag slipper göra det i sommar, då vill jag bada! jag är ung, bara 24.
  men vad gäller daniel så vet du väl inga detaljer.
  OM det nu är så att han har en egen korridor så tycker jag inte att det är något konstigt med det, så nyfikna som alla är så skulle han ju inte få en lugn stund och inte kunna kurera sig alls om journalister och annat nyfiket folk sprang där.
  och han har ju tydligen haft dialys ett tag, så han har nog mått lika dåligt som vilken njursjuk patient som helst.

 2. Tror inte det hade blivit några kommentarer alls om det lilla jag skrev om Daniel om inte Harriet hade fått till det som om jag och andra hade gått hårt åt Daniel, en helt onödig kommentar.
  Ja, även jag tror att det är lika jobbigt och synd om honom som om oss andra. Men kom inte och tro att inte han har haft fördelar som du och jag aldrig skulle komma på tal om för att få.
  När det gäller korridoren så var det en som skrev att det var så att han hade en korridor, jag tycker väl att det hade räckt med vakterna som garanterat inte släppte in varken journalister eller andra. Alla har rätt att vara sjuka ifred.
  Nu hoppas jag att jag ska slippa fler kommentarer om honom. I mitt liv är inte han viktig, hoppas han kan bli viktig för njurföreningen och att han och Viktoria kan ta tag i föreningen och kämpa för lite fler donationer och nu menar jag pengar, så att de kan opera de levande donatorer som står till buds hela året om. Inte bara ha EN operation i veckan, vad är det för U-land? Det finns faktiskt fattiga länder som opererar transplantationer hela veckorna året om … vi har ”råd” med en i veckan, sen stänger hela vården mellan midsommar och tre veckor in i augusti. Vad är det för vård?

  Så alla vi som inte hinner före midsommar vi måste genomgå ännu en operation för dilays bara för att vår sk vård inte funkar och allt har med snålhet att göra. Landstingets gnidna vård gynnar banne min inte de sjuka, vilket dag som helst kan du som läser det här sitta i samma sits som mig och upptäcka att det inte är mycket som fungerar. Det värsta är ju att man förstår hur lite landstinget bryr sig om människan i det hela. Nä, det är nog bara sin egen välfyllda börs de är starka nog att slåss för och sen avgå med sjukt hög pension.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s